Belang van goede voeding en beweging

Jong geleerd is oud gedaan. Op Het Kofschip besteden we dan ook aandacht aan gezonde voeding. We doen mee aan Het Nationaal Schoolontbijt, de Klasselunch en geven smaaklessen waarbij kinderen leren waar eten vandaan komt. Daarnaast hebben we een actief sportprogramma zoals hier beschreven. We zijn groot voorstander van op de fiets naar school gaan. Dit vergroot niet alleen de verkeersveiligheid rondom onze school, maar leert kinderen ook voldoende te bewegen.

Gezonde pauzes

Tijdens de ochtendpauze van 15 minuten eten en drinken de kinderen een kleinigheid. Het eten en drinken voor zowel de kleine als de grote pauze wordt van huis meegenomen. Snoep  en koolzuurhoudende dranken (bijvoorbeeld cola) zijn hierbij niet toegestaan. We vinden het belangrijk dat kinderen fruit en groente eten en hebben daarom vaste fruitdagen waarbij er voor de kleine pauze enkel fruit en drinken meegenomen mag worden. Standaard zijn onze fruitdagen: de dinsdag, woensdag en donderdag. Indien mogelijk maken we gebruik van het gratis schoolfruit project.

Traktaties verjaardag

Het Kofschip is een voorstander van een gezonde traktatie. Maak het vooral niet te gek, want een kinderhand is gauw gevuld. Daarnaast houden de leerkrachten van dezelfde traktatie als de kinderen.

Externe partners

  • Schoolarts
  • Externe vertrouwenspersoon: De besturen van samenwerkingsverband De Liemers PO hebben gezamenlijk een externe vertrouwenspersoon aangesteld. Haar naam is Chiene Hulst, zij is bereikbaar via  06-45434266 of via e-mail: chienehulst@externevertrouwenspersonen.nl.
  • De besturen van samenwerkingsverband De Liemers po hebben gezamenlijk een externe vertrouwenspersoon aangesteld.  Haar naam is Chiene Hulst, zij is bereikbaar via  06-45434266 of via e-mail: chienehulst@externevertrouwenspersonen.nl.
  • Schoollogopedie: Kinderen in de leeftijd van 4 jaar en 9 maanden tot en met 5 jaar en 9 maanden kunnen in overleg met ouders en school aangemeld worden voor een logopedische screening. Het doel van deze screening is het voorkomen van stem-, spraak-, taal- en/of gehoorproblemen bij 5-jarige kinderen en het adviseren van de leerkracht/ school daar waar de problemen invloed hebben op de (leer-)ontwikkeling.

Downloads

Protocol medicijnverstrekking